Elektronsko bankarstvo

Evo kratkog uputstva kako se snaći sa portalima odakle vršite svoje elektronsko bankarstvo. U konkretnom slučaju – promeniti lozinku. Jedina caka je što nakon završetka postupka od par koraka više nećete imati pristup istom. Predpostavljam ni glavobolje, pare će ostati na računu, računi neće biti plaćeni i bogatiji ste za nekih 150€ koliko iznose režije u dragoj nam domovini, stoga ovaj tekst može da se zove i:

Tutorijal – kako (ne) promeniti lozinku

Korisnik sam ove usluge xzy banke, već duži niz godina. Toliko da bi ta ista banka mogla i da progleda kroz prste na mesečno održavanje računa, ali sad to nije tema priče.

Kao svaki korisnik navedene usluge koji želi da izbegne čekanje u redu i razmenjivanja tupavih viceva, dosetki i sličnih kratkih formi koje mogu da se čuju tokom vremena provedenom u istom… A vlada Kuronja (rizikovaću da me nazovete homofobom), pa ne bih da mi ga zavuče u pluća ili neki drugi vitalni organ, pristupam e-bankarstvu ne bih li obavio svoje građanske dužnosti i izbegao druženje sa izvršiteljima.

Već u prvom koraku, banka mi želi dobar dan i kaže da jako dugo koristim istu lozinku i da je vreme da promenim, ne bi li moje i onako tanko stanje na računu bilo bezbedno. Šta ga znam, ako se neki mučenik potrudi da mi neovlašćeno pristupi računu i vidi stanje na istom, možda umre od smeha, pa da jadnika nosim na duši…

Elem, pristupam promeni lozinke, poštujem propise i menjam. Turam u novu lozinku, slova – mala i velika, brojeve i poštujem ograničenja da ne preteram s dužinom, jerbo lako može da se zaboravi ili pomeša redosled karaktera. Klikćem na „OK“ dugmence i smajli me obaveštava da je proces uspešno okončan. Sledeći korak ponovna prijava, da se sve to verifikuje.

Aj Jovo na novo, pa kuckam isto što sam uneo pre nekoliko sekundi i naravno napravio kopiju. Ko će sve to da pamti, lozinka za banku, fb, insta, tinder…. Međutim, sad ovaj drugi smajli kaže da sam omašio nešto i da ne mogu da pristupim nalogu. „Došlo je do greške! Pogrešno korisničko ime ili lozinka!“ Glasi preteća poruka, a meni tlak u stotinki skače i već lupam po tastaturi. U tom lupanju taj isti smajlić već počinje da maše prstićem i kaže „Ne, ne, ne… ne mogu da te pustim dalje!“ i blokira mi nalog, tako da ostajem za sad ne plaćenih računa.

Pišem odmah korisničkom servisu i željno očekujem njihov odgovor. Do tad se smešim i jedva čekam njihovu poruku, jer znam da će to biti nastavak ove priče (: OOO, da…