Hronika današnjice

Kao i svaki dobar domaćin, redovno se obrću stranice dnevnih nam listova. Da ne grešim dušu, otišao sam korak dalje, pa kombinujem, imam najnovije aplikacije listova. Međutim, kad mi zafali papira za potpalu, skoknem do trafiku,pa kupim po koji naslov iz široke ponude. Listam i sablažnjavam se, još postade horoskop najozbiljnija rubrika! Potera me, ponesem mojega najvernijeg prijatelja sa ekranom od 6 i kusur coli, pa listam i dok se olakšavam, da me prostite. Fejzbuk postade grđi od novina, ali moram da priznam da me nasmeje povremeno. Evo najluđih, zanimljivijih, smornih tema koje su mi privukle pažnju i otvaramo novu kategoriju „Male Nužde“ – Dnevna hronika ili hronika današnjice.

Krenem ti ja tako, kad ono podebljana slova, naslov kratak al jebitačan – Policija sprečila migrante da zbrišu iz Srbije… Gledam krstim se s levu i desnu nogu naizmenično i ne verujem. Dva su razloga za čuđenje. Pogađate koji? Jedan, koji im je moj pa ih sprečavaju da beže?! I tako traže novu sreću pod nebom, što sprečavaju ljude da je nađu u nekom recimo pariskom predgrađu, s takođe tipičnu Francuskinju sa poreklom iz Malija il tako neke druge egzotične kolonije?! S druge strane, nisu se pošteno ni odomaćili ovde, već su videli u koliku zajebanciju su ugazili. Kako su uspeli da skontaju da će vrlo brzo oni da budu prcani?!

Listam dalje, kad ono svetsko čudo doktora i naučnika oličenog u superheroja u odelu s masku, čupave kose (tamo gde je ima) veli uspeli smo! Izgleda da je kuronji odzvonilo i da joj je možda bolje da se zaputi zajedno sa tražiocima sreće u tuđem dvorištu, pa gde stignu…

Aj malo lepe vesti… U vazduhu negde iznad bare trkaju se putnički i vojni avion. Vojni se vrti, izvodi vratolomije, probija zvučni zid, baca bombe gde mu se patka digne i prilazi opet putničkom avionu i kaže: „Šta misliš o dužini moje alatke?“. Pilot kaže – ekstra brate! A gledaj sad mene! Pilot vojne letelice poslednje generacije – ono nevidljiv, ono brz, leti u svemiru… – gleda vidi da putnički avion leti, mirno kao i pre . Posle par minuta javlja se pilot putničkog i pita – A, šta kažeš? Zbunjeni lovac pita šta se desilo na šta dobija odgovor – Pa prošetao sam, štipnuo stjuardesu za zadnji trap, gde ću da sletim čim se dokopamo hotela i evo sad pijem kafu koju mi je dotična skuvala na luksuznom aparatu namenjenom samo za biznis klasu. Prc!

Čeka se komentar čuvenog Zokija vajara o velelepnom spomeniku ocu naše države u prestonome gradu. To će bidne zanimljivo, samo da Zoki dobro cugne pre intervijua. Meni lično, taj spomenik liči na lečenje kompleksa, kad govorimo o visini, da ne kažem dužini. A onaj neodlučni stav sa mačem, doslovno ne viđeno u svetu! Uz onaj kaiš, mogli su i martinke da mu metnu, možda neki pirsing… ‘bem li ga!

Eto, ukratko u rubrici „hronika današnjice“. A vi kako te?