Ovoliki je!!! Sneg (da ne kažem)…

Pao je neki ogroman sneg… što bi žene rekle „ovoliki“, pride pokazavši rukama koliki je… sneg… Napravi nam zabunu očas posla taj toliki sneg. Nemamo ga gde i ne znamo kako da se sad sa njime ponašamo i živimo svoje živote… Pa opet, koliko god da ga padne, muka je to… što bi žene rekle, „veličina nije bitna“.

Putari iznenađeni kao seoska radodajka prve bračne noći… Kao zbunila bi se, al’ glupo joj, pa nevešto sakriva svoje poznavanje materije, malo glumi iznenađenje, pa se nekako lati posla. E tako i putari… glume malo iznenađenje, pa se late posla. Sa tim da njihovo iskustvo ne može da se poredi sa gore spomenutom zamišljenom ženskom individuom, ipak ona svoj posao bolje odrađuje (da ne kažem obrađuje) i mašine (da ne kažem mašina) su joj uvek spremne…

I tako putari naguraju taj ogroman (da ne kažem) sneg na trotoar, jer naravno, gde će ga? Onda najbliži stanovnici tih trotoara i vlasnici lokala na tim trotoarima, uplašeni kaznama za nećišćenje trotoara, opet tu ogromnu masu vrate na put. E tad na scenu stupaju odvažni zimski vozači koji sve to gaze i psuju i jedne i druge… i ove zbunjene sa mašinama i ove uplašene sa ručnim alatima (da ne kažem lopatama). Što bi muški rekli „bolje da ljulja“, pa tako ljuljaju taj sneg levo desno (da ne kažem), a i jedne i druge „žulja“ i čekaju Sunce da ogreje… a Sunce je, tamo gde Sunce ne sija, da ne kažem sad….

Sneška ni pod razno ne smemo da pravimo, bar tako kaže Krizni, dozvoli, štab. Virus se zadržava na ladnim površinama. Ako ga slučajno i napravite, onda mu obavezno stavite masku i šargarepa da ne viri iznad maske, kao nešto izvan nečega (pogađate, da ne kažem šta izvan čega). Maska mu je obavezna, a godinama unazad se niko nije zapitao što je Sneško go golcat, ko od majke rođen? Nije postojao neki krizni štab za Sneška nudistu? Tu će se sad svakako u sledećih par dana nadovezati na problematiku i brdo nekih Nevladinih, da ne kažem, organizacija. Te zašto je Sneško beo, jel to rasno pitanje? Napravite crnog… Sneška Crnića. Pa se onda jave žuti… Za žuti sneg ćemo barem lako… Sneško Žutić…Pa onda zašto je ćelav? Pa zašto je muško, gde je ravnopravnost polova? Pa ako napravite ženskog, zašto su to mama i tata, bolje da se zovu roditelj_1 i roditelj_2. Pa onda pored morate i dva muška da napravite, pa onda dva ženska, pa decu koja se nisu izjasnila, pa na kraju možda i muškog sa sisama… Brushalter nije obavezan, ali maska jeste. Može dve maske na sise.

Pa ti Betmene budi sad normalan. U nedostatku borbe sa zločinom, idi bacaj so po ulicama… i trotoarima. I obuci belo Betmen odelo, da ne kažem što.